ØyvindLAND: Nonett

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den norske jazzkomponist og –trompetist, Øyvind Frøberg Mathisen, har endnu engang samlet sit ensemble, ØyvindLAND. Men hvor ensemblet tidligere var en septet er besætningen nu udvidet til en nonet. Eirik Hegdal (saxofon og blasklarinet) og Erik Johannessen (trombone) er således kommet til. Og dermed er blæsersektionen i det i forvejen forblæste ensemble blevet udvidet. Karl Hjalmar Nyberg (klarinet, tenor- og sopransaxofon), Erlend Kongtorp (tenor- og altsaxofon), Joakim Rainer Petersen (klaver), Iver Cardas (guitar), Alexander Riris (kontrabas) og Martin Mellem (trommer) har fået yderligere vind i sejlene – og det hører man som et bredere og dybere lydtæppe, der næsten giver indtryk af, at det her er et big band, der hersker – om end der i momenter stadig er noget næsten intimt over musikken. Dette sidste er der f.eks. i nummeret, Thelonious i Modus, der som alle andre numre på albummet er originalt, skrevet af Øyvind Frøberg Mathisen. Selvsamme nummer rummer dog også en vildskab, som er kendetegnende for udtrykket på Nonett som helhed. De ni jazzmusikere søger nemlig ikke det pæne, polerede, konventionelle. Men noget særegent, ukonventionelt. Og dén mission lykkes.

***  /  Øra Fonogram  /  43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share