Alejandro Sancho: Tangos III

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Alejandro Sancho er nok fra Argentina, men siden 2010 har han boet i Danmark, og med base her har han skabt sig en international karriere – med guitaren og (især) den argentinske tango. Ganske vist spiller han også jazz, rock, pop, bossa nova og samba, men fødelandets tango er og (for)bliver nok hans primære fokus, og det kan man blandt andet aflæse ud af det fænomen, at han nu udsender sit tredje album i en trologi med titlerne Tangos I, II og III. Materialet består dels af klassiskere, dels af egne kompositioner – og meget kendetegnende er musikken skrevet (og/eller arrangeret) for sologuitar – hans eget foretrukne set-up og instrument. Sancho har ellers optrådt i mange konstellationer – bl.a. med Fernando Marzan Quintet, Jungman & Sancho Tango Duo og Torben Westergårds Tangofied Ensemble – men han forekommer mig som instrumentalist og formidler at være stærkest som solist. Når jeg hører hans nye album (trilogiens tredje) og f.eks. lytter mig ind på numre som Aníbal Troilos Milonguero Trieste eller Sanchos eget Yerba Vencida, så føler jeg vitterligt, at Sancho hensætter mig i et mærkbart, argentinsk mood. Og dét er altså en kvalitet. Tangos III har potentialet til at udløse anmelderroser – præcist som Tangos I og II fortjent gjorde det – for Sancho formidler med kunstnerisk autenticitet og teknisk snilde ånden i sit fødelands musiske tradition. Som lytter gennemlever man med Sanchos mellemkomst drama, smerte, ulykke, længsel og passion.

****  /  Eget selskab/Gateway Music  /  31 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share