Philippe Côté & François Bourassa: Confluence

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Det er to af Canadas store musikere, der her mødes og gør 1 plus 1 til mere end 2. Multiinstrumentalisten Philippe Côté og pianisten François Bourassa er hver for sig nogle af det nordamerikanske lands bedste, men tilsammen er de noget nær et himmelsk match. De er begge rundet af to hovedgenrer – den moderne klassiske musik og den moderne jazz – og begge dele – de to musikere og de to hovedgenrer smelte organisk sammen på albummet, der naturligt nok er betitlet, Confluence. Musikken er original – skrevet til dette samarbejdsprojekt – og så er den raffineret, idet den både er let tilgængelig og facetteret, for ikke at sige kompleks. Lettest tilgængelig – ja, smukkest – er den drømmende duet, Muted Song, hvorpå begge musikere spiller klaver – Côté præpareret klaver; foruden ”spejlbilledet”, Hushed Song, hvorpå Côté improviserer på tenorsaxofon, hen over Bourassas fornemme spil. De to numre er dybt betagende. Men størst anlagt er alligevel suiten, Confluence, der består af fem satser, der hver især er inspireret af floder – i flere tilfælde floder, der løber sammen. Suiten er facetteret og kompleks og hver sats særegen, som spejler satsen netop den eller de floder – 2. sats, When Blue Meets White, er f.eks. inspireret af sammenløbet af den blå og hvide nil.

****  /  Odd Sound  /  53 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share