Cornelia Nilsson: Where Do You Go?

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den herboende, svenske jazztrommeslager, Cornelia Nilsson, er potentielt en stjerne in spe. Det tænker jeg i hvert fald, når jeg hører hendes overbevisende debutalbum, Where Do You Go? I albummets ti skæringer optræder den 31-årige svensker med to forskellige trioer – den danske bassist, Daniel Franck, indgår i begge, og han (og Nilsson) flankeres i den ene af den amerikanske pianist, Aaron Parks, og i den anden af den ungarske tenorsaxofonist, Gabor Bolla – to meget markante sidemen. Materialet på debutalbummet er en blanding af Nilssons egne kompositioner og etablerede standards af store, primært amerikanske komponister. Titelnummeret – albummets bedste (synes jeg) – er f.eks. skrevet af Alec Wilder og Arnold Sundgaard, og i det fremstår konstellationen – Nilsson, Franck og Parks – som et forrygende, organisk hele. Det samme gør i og for sig Nilsson, Franck og Bolla i Brooks Bowmans East of the Sun and West of the Moon. Men Where Do You Go? er og bliver mit foretrukne nummer på albummet – både p.g.a. af forlægget, arrangementet og forløsningen. Der er simpelthen noget helt særligt og intenst i kombinationen af Francks bund, Nilssons lette slag og Parks’ sikre melodi. Men også helt generelt – så er der noget stilsikkert over Nilssons instrumenthåndtering og orkesterledelse. Når jeg f.eks. hører hendes sammensmeltning af egen komposition og Krzysztof Komedas i nummeret For a Father / Dirge for Europe – ja, så står alle hendes kvaliteter klart frem.

****  /  Stunt Records  /  54 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share