Otava Yo: Loud and Clear

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Otava Yo er af virkelig gode grunde en anerkendt, russisk folkemusikgruppe. Og Loud and Clear er gruppens nye album – et aldeles medrivende album, som (trods alt andet, don’t mention the war) må få medvind i verden. Musikken på albummet tager vanen tro afsæt i russisk folkemusik og traditionelle, russiske instrumenter, men er ikke desto mindre opgraderet og moderniseret – teknisk og produktionsteknisk såvel som kunstnerisk. Forrygende numre som Zalivochka, A Gusli Tune og He’s Coming, My Sweetheart og Zalivochka demonstrerer ganske tydeligt, hvad der er tale om, når gruppen siger, at den vil minde publikum om tradition og arv ved at bringe moderne idéer, melodier og sprog i anvendelse. Der er dækning for at kunne sige, at ønsket opfyldes på Loud and Clear – hvor folkemusikken møder rockens virkemidler. I min optik har det britiske label, ARC Music, gjort et scoop ved at udgive Loud and Clear, for melodisk, instrumentalt og vokalt er det et virkelig vellykket album. Når traditionelle, russiske instrumenter som blokfløjte, violin, klokkespil, sækkepibe (volynka) og gusli bringes i spil og rock tilsættes, så er der virkelig tale om innovation. At det hele så oven i købet er uhøjtideligt klæder bare projektet yderligere.

****  /  ARC Music  /  49 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share