Sara Aldén: There Is No Future

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den svenske jazzsangerinde, Sara Aldén, pladedebuterer med overrumplende bravour. Albummet med den dramatiske titel, There is No Future, lover godt nok – jf. titlen – ikke godt for fremtiden, men Sara Aldén fremstår alligevel som et lysende / lovende talent. For hendes vokal, hendes stemme og hendes fraseringer forekommer utroligt stærke. Materialet på albummet er dels af egen avl, dels standards – i alle tilfælde re det jazzsange, der får en særegen karakter i Sara Aldéns bearbejdning og det (for det meste) enkle akkompagnement. Hvilke af sangene – hendes egne eller andres – der fungerer bedst, er vanskeligt for mig at sige. Men versioneringen af Erroll Garners og Johnny Burkes Misty og Bob Thieles og George David Weiss’ What a Wonderful World er for mig at høre albummets højdepunkter. Også Sara Aldéns egne numre, To Let Go og I Don’t Know, er forrygende, om end de er sange af mere moderne og kantet karakter. I alle nævnte tilfælde fungerer akkompagnementet – af August Björn på klaver og Daniel Andersson på kontrabas – suverænt. Til gengæld er der versioneringer af ballader, jeg kunne have undværet – versioneringerne af eksempelvis Someday My Prince Will Come, Somewhere Over the Rainbow og They Can’t Take That Away From Me – for vel lader disse sanges kvaliteter sig ikke fornægte, men der er noget forceret, næsten manieret over Sara Aldéns og hendes sidemens tilgang til dem.

****  /  Prophone Records  /  46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share