Anne-Marie Vedsø Olesen m.fl.: Poe – 4 makabre hyldester

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

BOGANMELDELSE   Forlaget 2 Feet og Krimimessen i Horsens har i anledningen af 200-året for Edgar Allan Poes fødsel kurateret, redigeret og udgivet en lille bog med fire noveller i Poes ånd. Tovholder på projektet har været Mette Strømfeldt.

De fire noveller er skrevet af Anne-Marie Vedsø Olesen, Rikke Schubart, Patrick Leis og Steen Langstrup, og alle har de skrevet med afsæt i bestemte fortællinger af Poe. Men selv om man som læser aner inspirationens kraft, er resultatet af de fires skriverier altså af svingende kvalitet. Stærkest står Anne-Marie Vedsø Olesens novelle, Orkestergraven, og Patrick Leis’ novelle, Metro. Både fordi netop de noveller sprogligt virker mest gennemarbejdede, og fordi de dramaturgisk er mest overraskende og skræmmende i deres voldsomhed.

Vedsø Olesen skriver om et hedt forhold, der er drevet af seksuelt begær – et forhold der ender med et makabert drab. Leis skriver om et velfungerende (eller sindssygt) menneskes brutale voldtægt – og pludselige opdagelse af egen skyggeside.

Især Vedsø Olesens novelle fænger, fordi den i sin handling er så grotesk, men lige netop ikke tipper over og bliver utroværdig. Men også Leis skildring af det splittede menneske, hvis skyggeside gør fortræd holder balancen.

Alene disse to noveller retfærdiggør udgivelsen af den lille sag, som Poe – 4 makabre hyldester er.

***  /  Forlaget 2 Feet  /  112 sider

Please follow and like us:

  • 0
  • Share