Jesper Lundgaard Trio: Walk Tall – The Adderley Project

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Det er snart ti år siden, den danske jazzbassist Jesper Lundgaard etablerede sin trio med saxofonisten Hans Ulrik og guitaristen Niclas Knudsen.

I alle de mellemliggende år har trioen beskrevet sig selv som en musikalsk legeplads. Og dét – det med legepladsen – tror man på, når man lytter til trioens nye album, Walk Tall. For der er noget legende over Lundgaards, Ulriks og Knudsens samspil på Walk Tall – som der var det over de tres samspil på de fire første album.
Hovedparten af numrene på Walk Tall er versioneringer af standards – bl.a. af Joe Zawinul og Julian Cannonball Adderley. (Sidstnævnte lægger navn til ”projektet,” hvor andre lagde navn til tidligere projekter). Selv om der altså primært er tale om versioneringer af kendte ballader, er Walk Talls bedst fungerende numre – udover Zawinuls Walk Tall – numre skrevet af Jesper Lundgaard og Hans Ulrik. Deres The Reverend og Wheels er nutidige numre – om end numre, der er forankret i balladernes historie og kendetegnet af et gammeldags swing.
Uanset hvad er det tydeligt, at Lundgaard, Ulrik og Knudsen nyder hinandens selskab og ynder at udfordre hinanden og hver især at folde sig ud.
****
52 min.
Storyville Records

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.