George Mraz & Emil Viklický: Together Again

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

George Mraz og Emil Viklický er to af Tjekkiets førende jazzmusikere. Kontrabassisten, Mraz, er højt profileret på verdensplan og spiller, som havde han opfundet bassen. Pianisten, 65-årige Viklický, er af britiske The Evening Standard blevet kaldt ”patriarken af tjekkisk jazzklaver”, og han har da også taget del i mere end 1.000 pladeindspilninger. Da de nu begge er blevet signet af tyske ACT Music og hermed optræder som duo, er der altså god grund til at tjekke dem ud. Together Again er da også et dybt fascinerende, helt enkelt album med moderne, lyrisk, europæisk jazzmusik. Nok hviler duoens musik på traditioner, men dens friskhed og tyngde er noget, man skal til Centraleuropa for at finde. Og på Together Again får man altså elleve stykker musik – hvoraf enkelte er standards, enkelte oprindeligt klassiske stykker (f.eks. af Janácek), men hovedparten nye stykker skrevet af Viklický (de øvrige arrangeret af Viklický). Og der er ingen tvivl om, at Viklický kan sin metier – både som komponist, arrangør og pianist. Endsige tvivl om, at Mraz er en værdig halvpart i duoen. De tos samspil er eminent, den fælles tone indtagende og sine steder mesterlig. Et nummer som Austerlitz rummer f.eks. drama og swing, smerte og fest i en helt fuldstændigt forrygende sammensætning.

****  /  ACT Music  /  52 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share