Diverse musikere: Jazz at Berlin Philharmonic II – Norwegian Woods

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

To ting: 1) Det tyske ”familie-label”, ACT Music, står stærkt, både i Tyskland og resten af Europa; og 2) selskabet har igennem de sidste to årtier især knyttet bånd til den svenske og norske jazzscene. Som et led i fejringen af sig selv – og jazzmusikken selvfølgelig – har selskabet lavet forskellige events, herunder et event som udmøntede sig i dette album. ACT lejede sig ind i Berlins Philharmonie, inviterede en række norske jazzmusikere til at spille, optog deres koncert og vupti: Her er Jazz at Berlin Philharmonic II – Norwegian Woods – til os, der ikke var til stede den aften i Berlin. De optrædende er: sangeren Solveig Slettahjell, pianisten Bugge Wesseltoft og guitaristen Knut Reiersrud foruden trioen In The Country (der består af pianisten Morten Qvenild, bassisten Roger Arntzen og trommeslageren Pål Hausken). Stærkest står albummets åbningsnummer, Ingen Vinner Frem Til Den Evige Ro – en traditionel norsk vise, som så absolut synges til UG af Solveig Slettahjell – og Bugge Wesseltofts soloversionering af Steve Kuhns Chicken Feathers.

****  /  ACT Music  /  62 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share