Christian Muthspiel 4: Seaven Tears

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den østrigske trækbasunist og pianist, Christian Muthspiel, har alle dage været optaget af renæssancens klassiske musik. Selv er han jazzmusiker, men hans glødende interesse for renæssancens musik sniger sig ofte ind i hans egne kompositioner – således også på albummet, Seaven Tears, der er en hyldest til den britiske renæssancekomponist, John Dowland (1563-1626). Muthspiel ønsker decideret at gøre op med det, han opfatter som en unødig distinktion mellem klassisk musik og jazz, for som han siger, ”man kan høre hvor signifikant improvisationen er i Dowlands musik.” Flankeret af trompetisten Matthieu Michel, vibrafonisten Franck Tortiller og bassisten Steve Swallow forløser Muthspiel på Seaven Tears ti nye jazzkompositioner, som alle har fundet inspiration i Dowlands kompositioner. Og det interessante er, at østrigeren med sine egne kompositioner og arrangementer – og i samspil med sine dygtige sidemen – tilsyneladende ubesværet, og i hvert fald troværdigt, formår at bygge bro hen over de hen ved 450 år, der adskiller Dowlands og vores tid. Seaven Tears er et flot, gennemført album.

****  /  ACT Music  /  57 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share