Thorbjørn Risager & The Black Tornado: Songs From The Road

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Det er mærkeligt, at han fylder så lidt i det danske mediebillede. Men sandheden er den, at danske Thorbjørn Risager er det tætteste, vi herhjemme kommer en blues singer-songwriter i champions league klassen. Den 25. september 2015 udkommer hans nye, imponerende livealbum på CD og DVD.

Thorbjørn Risager er som blues-singer-songwriter yderst troværdig og har som sådan en pondus af en helt udansk dimension.

Han har fortjent modtaget to Danish Music Awards i henholdsvis 2013 og 2014 for albummene Dust and Scratches og Too Many Roads, blev af det britiske Classic Rock Blues Magazine præmieret for at have lavet årets bedste bluesalbum i 2014 foran rivaler som Robert Cray, Walter Trout og Joe Bonamassa, og nu udsender hans tyske selskab, Ruf Records, så et livealbum i den prominente serie, Songs From The Road, som i øvrigt tæller navne som Jeff Healey, Spin Doctors, Luther Allison, Cyril Neville og Canned Heat.

Drømme er med andre ord blevet til virkelighed for Thorbjørn Risager og hans Black Tornado, som på bare ti år har bragt sig selv fra scratch til at være en global succes med liveoptrædener alle vegne.

Basis er et originalt materiale, som fremføres i respekt for bluesmusikkens traditioner, men også med et utal af spark til højre og venstre. Kendetegnende for Thorbjørn Risagers tilgang til bluesmusikken er således, at han snarere tyer til vrede end melankoli, når han skal udtrykke sig. Hans musik emmer af gennemslagskraft, ret ryg og musikteknisk snilde. Af samme grund må man glæde sig over, at det på ti år, med ti udgivelser og nu ti mand i orkesteret er lykkedes ham at få den verdensomspændende succes, som formodentlig også en dag vil afspejle sig i de danske medier.

Thorbjørn Risagers sange fra vejen er indspillet i Bonn og udkommer både som CD og DVD. Uanset om man foretrækker at bruge sine øjne eller ører, skal man ikke bruge megen tid for at konstatere, at der her er tale om en ”rigtig” mand, der kan tryllebinde sit publikum og levendegøre bluesmusikken som genre. Af alle numrene fra Bonn foretrækker jeg dem, der har karakter af ballader. Det er numre som Long Forgotten Track og Through The Tears. De er i verdensklasse.

*****  /  Ruf Records  /  79 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet ManManClassic og i forkortet udgave på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share