Tord Gustavsen: What Was Said

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den norske jazzpianist, Tord Gustavsen, har igennem det sidste årti godt og grundigt slået sit navn fast som en eminent komponist, kapelmester og pianist i jazzens mest gængse trioformat – klaver, bas og trommer. Gustavsen har med sin melankolske, melodiske musik skabt moderne instrumental jazz af den absolut smukkeste slags. Men med sit nye album åbner han også op til et noget andet udtryk. Stadig er formatet en trio, men kontrabassen har han denne gang ladet erstatte af en sangerinde, nemlig tysk/afghanske Simin Tander, som synger flere af albummets nye og traditionelle norske sange på pashto. Hendes vokal er smidig, intim og vemodig – uanset om hun synger eksisterende tekster eller improviserer. Og samtidig smelter det melankolsk nordeuropæiske og det sørgmodigt afghanske helt ubesværet sammen i et virkelig gribende udtryk, som f.eks. kommer stærkt til udtryk i den moderniserede udgave af den dansk-fødte teolog Wilhelm Andreas Wexels Imagine The Fog Disappearing. Albummet er som helhed gribende, dybt fascinerende, vemodigt og uhyre smukt.

*****  /  ECM Records  /  60 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share