Christian Weidner: Every Hour of the Light and Dark

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den tyske altsaxofonist, Christian Weidner, har igennem de sidste år – i flere forskellige sammenhænge – spillet med sine landsmænd: bassisten Henning Sieverts, trommeslageren Samuel Rohrer og pianisten Achim Kaufmann. De sidste fire år blandt andet i sin egen jazzkvartet. Og dét er der nu kommet et ganske glimrende album ud af: Every Hour of the Light and Dark. Et album, der er dybt underfundighed, raffineret, nuanceret, alsidigt og vanskeligt tilgængeligt. Musikken nærmer sig det felt, hvori man må tale om eksperimenterende jazz eller avantgarde. Den er svær at lytte sig ind på, svær at afkode og svær at blive følelsesmæssigt revet med af. Dertil er den simpelthen for teknisk kompleks. Og vel må man lade de fire, at deres teknik er suveræn, men det er og bliver et problem, at det er så svært at sanse musikkens sjæl. Man fornemmer, at det nok er interessant og udfordrende at være en af de fire musikere, men udfordringen bliver let for uoverstigelig for lytteren, desværre.

***  /  Pirouet Records  /  44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share