Tim Garland: One

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Chick Corea har kaldt ham et sjældent geni. Og  Corea ved selvfølgelig, hvad han taler om, for han har mødt mange jazzmusikere i sit liv. Selv er jeg heller ikke, efter at have lyttet til Tim Garlands nye album, ”One”, i tvivl om, at den britiske saxofonist er en innovativ fætter. Hans instrumentale jazzmusik er sprælsk, pågående uden at være forceret, grænsende til det komplekst avantgardistiske – selv om den rummer øer af virtuos, melodisk generøsitet. Sammen med Ant Law på guitar, Asaf Sirkis på trommer og percussion og Jason Rebello på klaver og keys viser den succesrige brite sig fra den virtuose, teknisk velfunderede og kunstnerisk side på albummet. ”One” er et skarpt og energisk album, præget af en stor variation i de rytmiske mønstre og præget af den fortælletrang, som f.eks. kendes fra Chick Corea, for hvem Garland har været fast sideman i en periode. At Garland og Rebello har spillet sammen i et kvart århundrede fornægter sig imidlertid heller ikke. Samspillet, de to imellem og med bandets øvrige musikere er således eminent og meget overbevisende.

****  /  Edition Records  /  56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share