Carsten Dahl Experience: Caleidoscopia

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Carsten Dahl har med sit orkester, Experience, endnu engang lavet et eminent album. Og det, der slår en, indenfor de første få sekunder af aflytningen af ”Caleidoscopia” (CD Experience’s fjerde album) er, at det fosser én i møde med en chokerende kraft og vælde. Åbningsnummeret, den bragende flotte blå ballade, ”Nora”, er et langsommeligt, men uhyre ekspressivt råb om hjælp, som nærmest vælter den uforberedte lytter omkuld. Man mindes om al den elendighed og kvide, man selv har gennemlevet og oplever meget let den guddommelige forbindelse, som nummeret har til den favnende og trøstende magt, som kan befri for sorg og ensomhed. Når man så ryger over i anden skæring og nummeret ”Furious”, befinder man sig øjeblikkeligt – som titlen antyder – i en hidsig overlevelseskamp om at undgå helvedes skærsild. Man kæmper nærmest med fanden selv! Og sådan er det hele vejen igennem albummet – man befinder sig i én, snart en anden tilstand, men altid et sted, hvor der er noget alvorligt på spil. I den forstand er albummet alt andet end ligegyldigt. Det er vigtigt, fortæller om alskens muligheder og rædsler og gør det med teknisk og kunstnerisk snilde.

*****  /  Storyville Records  /  47 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share