Frank Kimbrough: Solstice

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den amerikanske jazzpianist, Frank Kimbrough, er et af tidens store navne på New Yorks jazzscene. Han har bl.a. spillet med Maria Schneider, han har vundet et hav af fortjente priser, har været mentor og underviser for et hav af dygtige unge musikere (han underviser på tiende år på the Juilliard School of Music i New York) og har udgivet hen ved en snes album i eget navn – alle til anmeldernes ros. Dette, hans nye album på tyske Pirouet Records, afspejler da også, at han både er rutineret og så absolut levende. Med sig på albummet har han en trio, der i øvrigt består af bassisten Jay Anderson og trommeslageren Jeff Hirshfield. Og sammen skaber de tre altså et virkelig lytteværdigt triojazzalbum, præget af ro og stilfærdig fremdrift. Albummet åbner med Carla Bleys ”Seven”, men byder også på andre perler såsom Maryanne de Prophetis’ ”Solstice” og Maria Schneiders ”Walking by Flashlight”. Åbningsnummeret er klart det bedste: sensitivt, søgende, afdæmpet som det er. Men også titelnummeret har en karakter, der gør dét værd at fremhæve.

****  /  Pirouet Records  /  56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share