Kuba Wiecek Trio: Another Raindrop

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Kuba Wiecek er en polsk saxofonist, som jazzpublikummet i Danmark bl.a. har kunnet møde som sideman i henholdsvis Jonas Johansens orkester og Kathrine Windfelds Big Band. Med Another Raindrop pladedebuterer han imidlertid i eget navn, og det vel at mærke i polske Warner Musics bemærkelsesværdige serie, Polish Jazz, som historisk har budt på store udgivelser med blandt andre Krzysztof Komeda, Tomasz Stanko og Michal Urbaniak. Another Raindrop er den første debutudgivelse i serien i 28 år. At den alligevel udgives i serien kan således tages som udtryk for, at der med Kuba Wiecek Trio er noget bemærkelsesværdigt på spil. Musikken kan beskrives som lyttevenlig avantgardejazz, som en næsten melodisk form for eksperimentalmusik med en usædvanlig, særegen og moderne kompositorisk kraft og saft. Trods det melodiske aspekt er musikken så kompleks og mange facetteret, at lytteren udfordres, og dét er fint. Alligevel må jeg sige, at jeg personligt foretrækker et mere enkelt og minimalistiske nummer som Dream About That Green Hill. Men uanfægtet af min personlige præference står det klart, at Kuba Wiecek er et  stort talent indenfor avantgardejazzen.

****  /  Warner Music Poland  /  50 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share