Snorre Kirk: Drummer & Composer

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

På sit nye album, Drummer & Composer, orienterer den herboende, norske jazztrommeslager og -komponist, Snorre Kirk, sig en del i bakspejlet, idet han med et stærkt hold af skandinaviske sidemen og sine egne nye, formfuldendte og indsmigrende kompositioner og arrangementer konstant sender hilsner bagud til Duke Ellington og Charles Mingus. Drummer & Composer markerer imidlertid også, at Kirk er trådt i karakter som komponist og kapelmester, for vel har han førhen spillet med prominente internationale navne som Diane Schuur, Eric Reed og Stephen Riley, men på dette nye album træder han virkelig frem som en stærk orkesterleder – i spidsen for disse prominente skandinaviske navne: Jan Harbeck, Tobias Wiklund, Magnus Wiklund, Magnus Hjorth og Lasse Mørck. Og dét, de sammen skaber, er altså en forunderligt tidløse, lyrisk og elegant swingjazz, som både hilser bagud og ser frem. Og som ikke på noget tidspunkt efterlader det indtryk, at Snorre Kirk har andet end en solid og sikker retningssans – uanset om han ser i bakspejlet eller ud af forruden. Musikken er virtuost forløst, den har sjæl og er så absolut cool, som man siger.

****  /  Stunt Records  /  41 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share