Danish String Quartet: Last Leaf

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den danske strygekvartet har i løbet af få år opnået bred, international anerkendelse for sine nytolkninger af klassisk kammermusik, moderne kompositionsmusik og nordisk folkemusik. Rune Tonsgaard Sørensen, Frederik Øland, Asbjørn Nørgaard og Fredrik Schøyen Sjölin har således fået noget af et gennembrud – først med albummet, Wood Works (Dacapo Records 2014) og siden med den første udgivelse på hæderkronede, tyske ECM, Adès, Nørgård, Abrahamsen (2016). Last Leaf (2017) er kvartettens album nr. 2 på ECM – et fantastisk smukt album, der med sikkerhed vil cementere kammerorkesterets position i verden. Albummet indledes med en pastiche over det stykke musik, som i Danmark er kendt som Brorsons salme, Den yndigste rose er funden (Wittenberg & Klug, 1542). Og forsætter over danske, svenske og nordatlantiske salmer og sange, over nye, egne kompositioner – hvoraf Rune Tonsgaard Sørensens Shine You No More er den mest mesterlige – og slutter, hvor det startede – med Den yndigste rose. Albummet fremstår gennemarbejdet, fokuseret og sammenhængende – virtuost og blændende smukt.

*****  /  ECM New Series  /  48 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share