Michael Sunding feat. Mads Vinding: The Melodies of Nordic Christmas

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Duoen, Michael Sunding (klaver) og Mads Vinding (kontrabas), har tidligere udgivet et fælles album med musik af Carl Nielsen. Dét album var meget vellykket, fordi de to med enkle virkemidler revitaliserede den danske komponists værk og iklædte den en nordisk, melankolsk tone a la den, især Jan Johansson bragte til torvs med sit legendariske album, Jazz på svenska. Nu er danske Sunding og Vinding her så igen-igen – denne gang med nordiske julemelodier og –salmer – spillet på klaver og kontrabas. Og jeg må give de to, at de har fat i noget med deres tilbageblik, deres trang til at samle op og deres evne til at formidle påny. De gør i stort omfang det nagelfaste materiale til deres eget – i kraft af et teknisk overskud og et kunstneriske gehør – om end også de (som andre før dem) har svært ved at revitalisere de mest enkle, etablerede salmer: Et barn er født i Betlehem og Julen har bragt velsignet bud fungerer eksempelvis ikke særlig godt. Til gengæld er det med snilde, de revitaliserer sange som Maria gennem torne går og Mit hjerte altid vanker. Med andre ord: Jeg får det indtryk, at de føler sig bundet af nogle af sangene, frigjort af andre. Derfor slår mit barometer også ud til begge sider – noget er skidt, andet er godt. Det gode er bare virkelig godt!

***  /  Gateway Music  /  53 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share