The Dave Liebman / Mike Murley Quartet: Live at U of T

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Det er noget af et makkerpak – de to saxofonister, der tegner denne kvartet. Amerikanske Dave Liebman har tidligere spillet med mestre som Miles Davis, Elvin Jones, Chick Corea, John McLaughlin og McCoy Tyner og medvirket på mere end 500 album, heraf på mere end 200 som orkesterleder eller co-leder. Canadiske Mike Murley, der er en af sit hjemlands førende jazzmusikere, har spillet med koryfæer som John Scofield, John Abercrombie og Kenny Wheeler, været med på hele 12 Juno Award-vindende album, heraf på tre som orkesterleder. Og pt. er de altså begge – Liebman og Murley – ansat som professorer på University of Toronto. Det er her, de i et lille studie har indspillet Live at U of T – et fortættet, ekspressivt live-jazz-album bestående af (primært) egne original-kompositioner. Komponisternes, kapelmestrenes, kvartettens jazzmusik er moderne, grænsende til fri, men dog indrammet af stringente kompositioner, og det hele opleves som prøvende, udforskende, udfarende, agerende, viljestærkt og samtidig skrøbeligt. Det er dén spændvidde, der giver musikken dens særlige nerve.

***  /  UofTJazz  /  56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share