Michael Wollny Trio: Oslo

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    På denne dag udsender ACT Music to album med den produktive, tyske jazzpianist, Michael Wollny, og hans trio. Men hvor det ene album – live-albummet Wartburg – skuffer lidt, er der anderledes kant og karakter over nærværende studiealbum, Oslo. I hvert fald forekommer det mig mere retningsbestemt og stringent – selv om der på tre af albummets numre er gæsteoptrædener ved det store Norwegian Wind Ensemble – gæsteoptrædener, som markant bringer musikken i retningen af det kammermusikalske. Men selv dét matcher Michael Wollnys jazzede livtag med kompositioner af klassiske komponister som Gabriel Fauré, Paul Hindemith og Claude Debussy. Disse livtag matcher endda Wollnys egne, meget moderne jazzkompositioner, som er vitale og livgivende. Derfor fremstår Oslo vellykket, som et tænkt hele og en perfektioneret form for brobygning mellem moderne triojazz og den mere eksperimenterende, moderne partiturmusik. I den forstand er mødet mellem jazztrioen og de norske blæsere meget vellykket.

****  /  ACT Music  /  57 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share