Michael Wollny Trio: Wartburg

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Michael Wollny er en af Tysklands pt. største jazzpianister. Og oven i købet en meget produktiv en af arten. Meget sigende udsender han da også her og nu to album på én gang – et studiealbum med titlen Oslo og et live-album med titlen Wartburg. Sidstnævnte er indspillet på slottet i tyske Wartburg med den foretrukne tyske trio (der i øvrigt består af kontrabassisten, Christian Weber, og trommeslageren, Eric Schaefer) og med den franske sopransaxofonist, Emile Parisien, som gæsteoptrædende. Hovedparten af musikken på live-albummet er af egen avl – for det meste skrevet af Eric Schaefer – men trioen tager også livtag med kompositioner af Paul Hindemith (Interludium), Bob Brookmeyer (White Blues) og Scott Walker (Big Louise). Og interessant nok – uden at man egentlig hæfter sig ved, at musikkens ophav skifter. For centralt i oplevelsen af lydbilledet står trioens sammenspil, der virker rutineret og alligevel vitalt og åbent. Men uanfægtet heraf skuffer albummet stadig en smule – måske især fordi det samlet set mangler nerve eller karakter.

***  /  ACT Music  /  49 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share