Maniscalco, Bigoni, Solborg: Foil

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Trioen – Emanuele Maniscalco (klaver), Francesco Bigoni (sax og klarinet) og Mark Solborg (guitar) – har med Foil begået endnu et fascinerende, stilfærdigt, eksperimenterende kammerjazzalbum. Stilfærdigt – også i dén forstand, at albummet fremstår som en skitse, der ikke antager endelig form. Mange gange undervejs i mine aflytning sidder jeg med en fornemmelse af, at ”nu sker der snart noget”, men hvert eneste nummer forbliver som en skitse, indledende manøvrer, rundgange, løfter om mere. Men ingen ting understreges. Ingen ting afsluttes. Før noget nyt påbegyndes. Og dog. Tre år efter, at trioen udsendte sit første kritikerroste album, skriver de tre faktisk et mere afrundet, nyt kapitel, som alt andet lige er mere selvberoende og originalt. De tre holder balancen mellem det komponerede og improviserede, balancen mellem fremdriften og stilstanden. Og fremelsker dermed en delikat, sanselig og sensitiv form for musik, der folder sig ud som hypnotisk slørede, melodiske landskaber og teksturer. Og interessant nok: for hver aflytning ønsker man at gense og –høre.

****  /  ILK Music  /  51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share