Alister Spence / Satoko Fujii: Intelsat

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Intelsat er endnu et af de mange nye album, der markerer, at den japanske jazzpianist og –avantgardist, Satoko Fujii, i år bliver 60. (Hun har i forskellige konstellationer og på forskellige pladeselskaber medvirket i udgivelsen af et nyt album hver måned)! På Intelsat hører man Fujii i en duo med den australske jazzpianist og –avantgardist, Alister Spence (som her spiller Fender Rhodes, og som også lægger pladeselskab til). Det er med andre ord to særegne skikkelser på den internationale jazzscene, der mødes – to skikkelser, der er optaget af nye lyde, snarere end musik i gængs forstand. De to har kendt hinanden i ti år og flere gange optrådt sammen, men Intelsat er deres første fælles album – et album, der dog er optaget live på Intelsat Jazz Club i Kiracho i Japan. Musikken – eller rettere sagt: lydlandskaberne – er klart avantgardistisk og vanskeligt tilgængelige, men de er også dragende og farverige. Ikke desto mindre kræver det noget af lytteren, at være med – man skal leve med og overgive sig, for at musikken kan åbne sig.

****  /  Alister Spence Music  /  62 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share