Jakob Bro: Bay of Rainbows

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Siden jazzguitaristen, Jakob Bro, i 2007 udsendte albummet, Pearl River, er det kun gået én vej for jyden. Op ad rangstigen! Først mødte han Paul Motian, siden Tomasz Stanko, og via samarbejdet med dem – og sin egen sublime plade-trilogi med Balladeering, Time og December Song hul igennem til en lille skare af sublime, amerikanske musikere – folk som Bill Frisell, Lee Konitz og Thomas Morgan. I dag, godt ti år efter Pearl River, er Jakob Bro en af Danmarks absolut mest succesrige jazzmusikere! Indenfor de sidste tre-fire år har han udsendt fire forrygende plader på navnkundige ECM Records, og dermed har han gjort hele verdens jazzscene til sin. Kapelmesteren har i varierende konstellationer af rutinerede herrer optrådt i (næsten) hele verden. Med succes. Og hans nye plade, Bay Of Rainbows (den fjerde på ECM), dokumenterer – i og med, at det er en live-plade – ganske godt, hvordan det i dag lyder, når Jakob Bro, Thomas Morgan og Joey Baron optræder. Det er fortættet, fokuseret, nærværende, stofligt, sanseligt. Mesterligt, dybt, lyrisk og smukt. Optaget over to nætter på The Jazz Standard i New York City.

******  /  ECM Records  /  47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share