Satoko Fujii Orchestra Tokyo: Kikoeru

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Som nævnt flere gange tidligere i de seneste måneder er 2018 året, hvori den japanske jazzavantgardist, Satoko Fujii, runder de 60 og fejrer sig selv ved at udgive et nyt album hver måned. I december måned Kikoeru, som er en hyldest til Masaya Kimura, den japanske guitarist, som var med i hendes Orchestra Tokyo frem til sin død i 2017. Uanfægtet af det smukke i denne dedikation, er avantgardejazzen en kompleks størrelse, der virkelig fordrer udholdenhed – selv af lytteren. Komponisten, pianisten og kapelmesteren har på albummet hele 14 musikere bag sig – saxofonister, trompetister, trækbasunister, en bassist og en trommeslager. Og sammen skaber de en afvekslende kakofoni af soundscapes med vekslende intensitet.

****  /  Libra Records  /  60 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share