Allison Au: Wander Wonder

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den canadiske altsaxofonist, Allison Au, er brobygger. Hun er datter af en kinesisk far og en jødisk mor, født og vokset op i multikulturelle Toronto, og rent musisk gået hen og blevet en vidtfavnende kunstner. Wander Wonder er ikke desto mindre et meget fokuseret album af den Juno Award-vindende jazzmusiker. Den mosaik af inspirationskilder, hun er farvet af, har hun således formået at samle på et stringent album, der både favner klassisk musik, pop, R&B, hip hop, latin og world, og som ikke desto mindre umiskendeligt er og bliver et jazzalbum. Ganske vist kan man godt få på fornemmelsen, at det ene nummer glider ind og ud af det andet og tredje, man kan finde det svært at fastholde opmærksomheden, men Aus album skal alligevel roses for den solide teknikalitet og den kunstneriske investering, selv om jeg tvivler på, at der venter hende endnu en Juno Award. Jeg savner kant og karakter på Wander Wonder – selv om jeg erkender, at Aus album er stringent. Jeg har svært ved at få fat om roden, svært ved at fornemme nødvendigheden og det påtrængende udtryksbehov.

*** / Allison Au / 53 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share