Wild Man Conspiracy & Chris Cheek: Live at the Bimhuis

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den hollandske indiejazztrio, Wild Man Conspiracy, har i mødet med den amerikanske jazzsaxofonist, Chris Cheek, fundet en meget suveræn udfordrer – en gæst, der kan sætte ild til den i forvejen oprørske improjazztrios udtryk. Live at the Bimhuis (Amsterdams fornemme jazzvenue) er således et benhårdt miks af akustisk og elektronisk improjazz, der ikke levner megen mulighed for at slappe af, men tværtimod skærper lytterens nærvær og opmærksomhed; udfordrer; insisterer; i et vist omfang distancerer! Jeg foretrækker selv konstellationens mere stilfærdige numre – især Parcelas Desiguales og Victor, der begge er skrevet af trioens argentinsk/hollandske guitarist, Guillermo Celano, og som begge rummer en distinkt, latinsk reference. Men uanset nummer, så er der noget insisterende, lyrisk vidtfavnende og vildt fascinerende over det utæmmede udtryk. Teknisk er de fire musikere på højde med deres instrumenters potentiale, kunstnerisk udfordrer de både hinanden og os andre – og det er dét, der gør deres livepræstation så fascinerende.

**** / Red Piano Records / 61 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share