Acrobat: Make Your Stand

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Acrobat er en dansk/engelsk orgeljazztrio bestående af Kristian Borring på guitar, Will Bartlett på Hammondorgel og Pat Davey på trommer. Trioen opstod i Londons kreative jazzmiljø for godt ti år siden, dens første album, Acrobat, udkom i 2012, og nu er trioens svære to’er her altså: Make Your Stand. Et album, der udelukkende består af originale, ofte meget enkle kompositioner, der alle bringer hammondorgelet ind i den centrale position i lydbilledet. Kendetegnende er herudover, at musikken er varm og groovy, smooth og kantet. Og vel er musikken original, de tre hoveder innovative, men man får også det klare indtryk, at de tre hylder musikere og komponister, som betrådte stier før dem – så vidt forskellige navne som Kenny Wheeler og Alban Berg. Will Bartletts nummer, The Iceberg, tager faktisk afsæt i Alban Bergs univers i et langsomt groove, der udvikler sig til en egentlig kamp om pladsen mellem orgel og guitar. Og Bartletts nummer, For KV, er en decideret hyldest til Kenny Wheeler. Trods saft og kraft, teknik og udtrykstrang, forekommer helheden mig dog en anelse kedelig og konturløs.

*** / Wincraft Studios / 56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share