Bjonko: Colors in Motion

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Bjonko er en dansk/makedonsk garant for et solidt miks af Balkan, folk, roots, hip-hop og rock – cross-over, om man vil. Han har selv rødder i de to lande, og den dynamik, der naturligt opstår ud af det, forvalter han med absolut snilde – teknisk og kunstnerisk. Hans musik er medrivende, energisk, uhøjtidelig og på én gang sanseligt smuk og stærkt pågående. Den er teknisk på højt niveau og kunstnerisk som et sandt overflødighedshorn. Den er rundet af en solid rutine, men samtidig præget af en åben nysgerrighed, og kombinationen gør oplevelsen stor. Et nummer som Chasing Sunlight er f.eks. elektrisk, seriøst klagende, knagende og kantet, men også gribende med sit konstant tilbagevendende, melankolske tema. Og i øvrigt fint sat i relief af det næste nummer, Jovano, hvorpå sangerinden, Elina Todorova, udfolder sin sanselige klagesang. Helhedsindtrykket er, at albummet er gennemarbejdet, mange facetteret, bevidst tilført alskens farver og alligevel netop sammenhængende, stringent og solidt.

***** / Gateway Music / 41 min. / Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share