Anti Ruber Brain Factory: Ensueños Burlescos, Peigrosos y Misticos de Tierras Mexicanas

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Det franske orkester med det underlige navn er et revolutionært kollektiv af musikere, et sammenrend af anarkister og avantgardister, der vil alt andet end kunstnerisk konformitet. Orkesterets erklærede mål er at destabilisere fastlåste kunst- og kulturudtryk og at gøre dette via en kompromisløs musik, som gerne må ryste lytteren i sin grundvold. Udtrykket på det nye album med den lange titel er da også netop anarkistisk og avantgardistisk, brutal, voldsom, skramlet og bulet. Til tider er den som resultatet af et sammenrend af skrydende æsler på en middelalderlig markedsplads, til tider som resultatet af et sammenrend af psykiatriske patienter, der uventet har fået adgang til et lokale med masser af instrumenter. Den ledende figur, bassisten Yoram Rosilio, har i hvert fald med Ensueños Burlescos, Peigrosos y Misticos de Tierras Mexicanas skabt endnu et brutalt monster af et album med allehånde ind- og udfald. Skal musikken genrebetegnes må det være som moderne, avantgardistisk, europæisk instrumentaljazz med klare, iboende elementer af mexicansk folkemusik.

*** / LFDS Records / 52 min. / Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share