Matt Slocum: Sanctuary

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den amerikanske jazztrommeslager, Matt Slocum, er kendt og respekteret for sin teknik, kendt for at være en musisk trommeslager. Og hans ry matcher altså virkeligheden. Det vidner hans nye album, Sanctuary, i hvert fald om. Sanctuary er således et uhyre smukt og gennemført jazzalbum med otte kunstnerisk fine, originale musikstykker fremført af en velafbalanceret trio bestående – foruden kapelmesteren selv – af pianisten Gerald Clayton og kontrabassisten Larry Grenadier. Selv siger Slocum, at Sanctuary uden sidestykke er hans mest personlige album til dato. Og dét udsagn er ganske givet sandt. Der er nemlig en særegen ro over de tre musikeres forvaltning af materialet, noget ægte og ærligt, en righoldig, kunstnerisk tyngde, som f.eks. giver denne lytter trang til at høre albummet igen og igen. Musikken er præget af teknisk overskud og et sublimt sammenspil, den er lyrisk smuk. Og jeg er enig med DownBeats anmelder, der får associationer til Roy Haynes og Chick Coreas næsten spirituelle sammenspil i 1960’erne. Slocum, Clayton og Grenadier gør med Sanctuary en sindssygt god figur. Kompositionerne, den enkelte musikers teknik, sammenspillet, produktionen – alt er i top!

***** / Sunnyside Communications / 42 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share