Mette Juul: Change

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den danske jazzsangerinde, Mette Juul, har fortjent fået international opmærksomhed og kritikerros for sine første udgivelser: There is a Song (2015), Moon on my Shoulder (2012) og Coming in From the Dark (2010). På de album optrådte hun med overraskende autoritet og respektindgydende sidemen som Ambrose Akinmusire og Palle Mikkelborg. På hendes nye album, Change (2019), medvirker foruden nøglefiguren, Heine Hansen, blandt andre de lige så respektindgydende sidemen: Lars Danielsson, Ulf Wakenius og Gilad Hekselman. Det, man må forstå ud af disse tre navne er, at Mette Juuls vokal på det nye album især akkompagneres af guitar og bas. Og vel at mærke akkompagneres i internationalt format. De originale sange og amerikanske og brasilianske standards følges således til dørs af virkelig dygtige musikere. Men centralt i oplevelsen står alligevel danske Mette Juuls egen sjælfulde vokal, hendes karakteristiske ro og meget enkle udtryk. Det er kombinationen af de eminente kompositioner/sange, det musisk/teknisk høje niveau og sangerindens rolige gemyt, vokale personlighed og klang, der gør albummet til noget ud over det sædvanlige.

***** / Universal Music / 47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share