Joel Miller: Unstoppable

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Canadiske Joel Miller er en uhyre dygtig komponist og arrangør. Han har af samme grund modtaget flere priser, og hans nye album, Unstoppable, kan sagtens kaste flere af sig. Unstoppable er nemlig på mange måder et nybrydende album, der ubesværet balancerer mellem den moderne kammermusik, den storladne, lettere avantgardistiske jazz (for stort orkester) og den traditionelle, latinamerikanske folkemusik. Albummet består af fire suiter – med titlerne: Song Story, What You Can’t Stop, Dance of the Nude Fishes og Deerhead Hoof Suite – og alle spilles de af en skare af efterspurgte musikere fra Canadas jazzscene, klassiske musikscene og den del af den canadiske verdensmusikscene, der er forbundet med den latinamerikanske tradition. Alt i alt præsenterer Joel Millers værk sig som gennemtænkt, mange facetteret, næsten narrativt og i hvert fald ekspressivt – med indlagte lommer af skøn ro. Personligt foretrækker jeg disse lommer – de skæringer, der rummer en eftertænksomhed og afklarethed. Det gør f.eks. en skæring som Change of Scenery (tredje og sidste sats i Song Story). I dén opfyldes jeg af skønhed.

**** / Multiple Chord Music / 52 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share