Allan Gravgaard Madsen: Nachtmusik & Pelle Gudmundsen-Holmgreen: For violin og orkester

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE De to koncerter, indspillet af DR Symfoni Orkester, kredser om begreber som nattevandringer og møder. Det skal man ganske vist vide for at kunne høre, vil jeg mene, men ikke desto mindre – mørke og glæde. De to koncerter er eksperimenterende, hypermoderne og komplekse værker for stort orkester – skrevet af henholdsvis Allan Gravgaard Madsen (f. 1984) og Pelle Gudmundsen-Holmgreen (1932-2016) og dirigeret af henholdsvis Ryan Bancroft og Nicholas Collon. Gudmundsen-Holmgreen er en af det sidste halve århundredes mest markante komponister i moderne nordisk partiturmusik – modig, særegen og håndværksmæssigt overlegen. Gravgaard Madsen er en af hans ”disciple” – en lige så modig, prøvende og håndfast komponist. Derfor kan det heller ikke overraske, at Madsens Nachtmusik og Gudmundsen-Holmgreens For violin og orkester er eksperimenterende, ekspressive og vanskeligt tilgængelige værker, der kræver deres af lytteren. Begge værker er skrevet / dedikeret til violinist og koncertmester i DR Symfoni Orkester, Christina Åstrand, som i år var nomineret til Nordisk Råds Musikpris. Og begge værker er fascinerende,

**** / Dacapo Records / 60 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share