Nils Landgren & Jan Lundgren: Kristallan

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Kristallan er et nyt og anbefalelsesværdigt album af to af den svenske jazzscenes pt. største – trækbasunisten / vokalisten Nils Landgren og pianisten Jan Lundgren. Begge har megen rutine, og den bruger de til sammen at strippe det fælles udtryk ned til noget nøgent og enkelt, besindigt og dog nysgerrigt. Materialet er et miks af egne kompositioner, traditionelle svenske viser, nyere kompositioner af bl.a. Keith Jarrett (Country) og Abdullah Ibrahim (The Wedding), sange fra the Great American Songbook (bl.a. Hoagy Carmichaels og Ned Washingtons The Nearness of You) og endelig to numre af John Lennon og Paul McCartney (Norwegian Wood og I Will). Mest formfuldendte fremstår imidlertid Landgren og Lundgrens egne numre – især åbningsnummeret Blekinge, som må være Lundgrens hyldest til den landsdel, han selv stammer fra. Men også Landgrens Olu er en perle. Begge numre er uhyre smukke, melodiske og melankolske – rundet af en klar, nordisk blåtone. Endelig er et nummer som den traditionelle Värmlandsvisan er i Landgrens og Lundgrens versionering en gribende skønhed.

**** / ACT Music / 56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share