Manteca: Augmented Indifference

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Manteca er i hjemlandet, Canada, en panamerikansk institution. Orkesteret (eller musikerkollektivet) har eksisteret i mere end 40 år, spillet med navne som Miles Davis, Ella Fitzgerald, Weather Report og Van Morrison og er stadig den dag i dag innovativt; det mikser alskens genrer; og baner konstant nye stier gennem det ufremkommelige krat. Orkesterets nye album (det 13.), som måske i virkeligheden burde kaldes en EP, er også stærkt fornyende. Musikken er melodisk, jazzet, moderne, lidt loungeagtig, forfriskende; har en solid bund; og herpå nogle fascinerende soli ved blandt andre trompetisten Steve McDade, basklarinettisten Colleen Allen og guitaristen Nick Tateishi. Musikken er effektiv og energisk og samtidig tilbagelænet og relaxed. (Forstå det, hvem der kan). Det er netop dét, Manteca kan – skabe fremdrift og chille i samme nu. Augmented Indifference er uhyre vellykket og vidner om, at de elleve musikere både har rutine og nysgerrigheden i behold.

**** / M Music / 21 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share