Joe Lovano Trio Tapestry: Garden of Expression

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Det er en betydelig, kunstnerisk tyngde, de tre musikere i Joe Lovanos nye, amerikanske trio tilsammen har. Hver især har tenorsaxofonisten Joe Lovano, pianisten Marilyn Crispell og trommeslageren Carmen Castaldi årtier på bagen som udøvende. Lovano og Castaldi har endda spillet sammen længe, men med Crispell om bord taler vi reelt om en ny, spændende trio – uden bas. Den trio skaber et tapet af vellyd – melodisk, melankolsk og dog lys lyd med masser af underskønne facetter og detaljer. Så mange, faktisk, at jeg må sige, at Garden of Expression er en af de smukkeste, mest gribende, på én gang enkle og komplekse jazzplader, jeg længe har hørt. Jeg bliver suget ind i varmen, ind i vemodet, ind i tonerne, kompleksiteterne og det helt enkle. Og det via et fint miks af kompositioner og improvisationer; via et sublimt sammenspil; og via en række sanselige soli, der som magnetfelter tiltrækker så umærkeligt, men tydeligt. Albummet er mesterligt produceret af Manfred Eicher og musikken så organisk, at oplevelsen er som at være i studiet.

***** / ECM Records / 48 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share