Ellas Kapell: What’s It All About?

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Svenske Ellas Kapell er, som navnet antyder, et jazzorkester, der ikke bare værdsætter, men hylder den navnkundige jazzsangerinde, Ella Fitzgerald (1917-1996). Orkesteret – der hermed har udsendt to album – (ind)spiller således kun materiale, som er kendt fra Ella Fitzgeralds bagkatalog. Det er materiale, der må genrebetegnes som standards eller sange fra The Great American Songbook. Og selv om jeg må sige, at der ind imellem er kedelige passager på albummet, så må jeg også tilføje, at der er endog meget store oplevelser knyttet til aflytningen. For eksempel må jeg sige, at orkesterets udgave af Richards Rodgers’ og Lorenz Harts kendte sang, My Funny Valentine, fra 1937 – som er blevet indspillet af flere hundrede kunstnere, heriblandt Ella Fitzgerald – er den bedste, jeg endnu har hørt. Ellas Kapells version er både respektfuld over for historikken og forfriskende ny. Orkesteret giver sig tid og resultatet er sublimt – især takket være sangerinden, Lovisa Jennervall, men også takket være pianisten Manne Skafvenstedt, bassisten Anders Langørgen og trommeslageren Edvin Fridolfsson. Det er som om de fire formår at forene The Great American Songbook, Ella Fitzgerald og den nordiske jazztones melankoli og modernitet. Og dét er altså imponerende. Af samme grund skal What’s It All About? varmt anbefales.

****  /  Prophone Records  /  53 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share