Chris Mondak: Glass Spheres

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Jazzbassisten Chris Mondak er født i Venezuela, men uddannet i USA (på New England Conservatory i Boston), og indflydelsen herfra er tydelig i hans musik, hvorimod indflydelsen eller arven fra musikkulturen i Venezuela i hvert fald er brudt eller begrænset. Med en kvintet bestående i øvrigt af Hunter Smith på saxofon, Gabe Feldman på klaver, Lindon McCarty på guitar og australske Chris Broomhead på trommer har Mondak således skabt et originalt (men også i momenter konventionelt) album med moderne (om end facetteret) ”amerikansk” jazz. Musikstykkerne – der er syv i alt – er ligefremme, ofte melodiske, rundet af stilarter som swing og bebop på den ene side og avantgarde. Bedste, mest tilgængelige nummer er efter min mening, Brume – der er noget forunderlig mildt og smagfuldt over netop dét nummer. Men også et avantgardistisk soundscape som In Sleep har noget forunderligt over sig, noget narrativt, uregerligt og ildevarslende, som i sig selv udgør en besynderlig attraktion. Glass Spheres er i den forstand vidtfavnende, udfordrende som helhed betragtet.

****  /  Summit Records  /  41 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share