Fredrik Kronkvist: The Swedish Songbook

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den svenske jazztrompetist, Fredrik Kronkvist, har i flere år turneret rundt i verden som sidemen i andres orkestre. Men nu er han vendt hjem, og hans nye album i eget navn er en forrygende flot hyldest til den sangskat, Kronkvist i bund og grund selv er rundet af – den svenske sangskat og visetradition. Kronkvist har omarrangeret en håndfuld kendte, svenske viser, sange og salmer, og så har han ellers med en stærk kvintet, der i øvrigt består af Olle Wullt på guitar, Sven-Erik Lundeqvist på klaver, Simon Petersson på bas og Adam Ross på trommer, skabt et virkelig bemærkelsesværdigt album. Det er tydeligt, at han respekterer traditionerne samtidigt med, at han anslår nye toner. Klassikere som Ack Värmeland du sköna, Emigrantvisa og Vem kan segla förutan vind bliver taget under kærlighed behandling, men ikke forvansket. Han investerer og sætter noget på spil, men træder ikke på melodier, harmonier, skønhed. Lyt eksempelvis til hans versioneringer af de to traditionelle viser, Kristallen den fina og Limu, Limu, Lima, og du vil forstå, hvad jeg mener. De smukke melodier er intakte, men ornamenteringerne nye, stilsikre. Udtrykket som helhed forrygende, flot. Virtuost. Sanseligt.

****  /  Connective Records  /  76 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share