Anna Kruse & Anna Lidell: Edith Electro

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den herboende, svenske jazzsangerinde, Anna Kruse, har i mere end et årti viet sit kunstneriske liv til den finlandssvenske digter Edith Södergrans tekstunivers. Anna Kruse har udgivet flere album og konstant fortolket og turneret med Södergrans tekster og egne kompositioner, med eget band og til tider endda med den finlandssvenske skuespillerinde, Stina Ekblad som oplæser. Nu har Anna Kruse så passeret de 50 år og givet sig selv den gave eller udfordring at iklæde fem af sine sange nye gevandter, og det har hun gjort i samarbejde med den danske violinist og elektrokomponist, Anna Lidell. Og resultatet? Det er altså blevet en meget gribende og smuk EP, Edith Electro, hvorpå fire sange (en fra hver af de hidtidige album) genskabes og en ny, Irrande Moln, tilføjes. Udtrykket er med Lidells mellemkomst blevet elektroakustisk og raffineret – så når Anna Kruse f.eks. synger om Kärlek, tror man både på, at Södergran og Kruse og Lidell har erfaringer udi den geschæft. Man fornemmer endog de finlandssvenske vidder, drømmeverdener, søer og skove. Kruses dybfølte vokal, hendes autenticitet og sårbare styrke passer overraskende godt til Lidells elegante lydlandskaber. Så godt, at man netop får billeder på nethinden – billeder af det imaginære landskab og den tid og smerte, som Södergran gennemlevede. Det er meget betagende.

*****  /  Machinedrops  /  20 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share