Mesmer: Terrain Vague

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Mesmer er en ganske særegn, ny, dansk trio, som er optaget af at udforske lyd, auditive landskaber o.lign. Med andre ord: en trio, der finder, sammensætter og dekonstruerer lyde, hvor de fleste andre konstellationer af musikere komponerer eller freestyler, men dog forsøger at skabe melodier. Mesmers metier er at skabe tapeter af lyd – det kan være naturlyd, industriel lyd eller noget tredje eller fjerde – under alle omstændigheder lyd, der udløser eller afspejler stemninger. Trioen består af Anders Filipsen (synths), Emil Jensen (modular synths, sequencer og trompet) og Victor Dybbroe (trommer, slagtøj og drumpad). At dømme ud fra titlerne på albummets elleve avantgardistiske ”musikstykker” henter trioen lyde og/eller inspiration umiddelbart syd og øst for det centrale København – det vil sige i ”Slusen”, ”Teglholmen” og ”Refshaleøen”. De tre nævnte numre er, efter min mening, albummets bedste. Men albummet – ødemarken – som helhed er også – det løse udgangspunkt taget i betragtning – utrolig vellykket. Terrain Vague er simpelthen interessant at lægge øre til. For det pipler, perler og vækker sanser.

****  /  arbitrary  /  35 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share